Стефан Левашки, адвокат:  Народе???? Теодор Ушев, аниматор: Чувството на отчаяние е перманентно състояние

...
Стефан Левашки, адвокат: 
Народе????
Теодор Ушев, аниматор:
Чувството на отчаяние е перманентно състояние
Коментари Харесай

Народе???? Обществени реакции в Мрежата след падането на правителството

Стефан Левашки, юрист: 

Народе????

Теодор Ушев, аниматор:

Чувството на обезсърчение е непрестанно положение в страната.

Защото толкоз години тези които могат и желаят, са непрестанно спирани от неможещите, необразованите и мързеливите.

Трябва да има позволение, би трябвало...

Радикално, в случай че би трябвало.

Иначе ни чакат още 30 година несретност.

Радослав Бимбалов, рекламист:

Не! Няма да стане. Няма да ви дадем бъдещето на децата си, лакоми, противни твари! НЕ!

Димитър Бечев, политически наблюдаващ:

Пеевски има административен опит, стаж в бизнеса, името му звучи македонски, от евроатлантическа партия е. Идеален министър председател!

проф. Ивайло Дичев, учител в СУ:

Какво ни чака ли?

Юли - върти се парламентарната " рулетка ", ПП+ДБ не желае да прави взаимни отстъпки, ГЕРБ-ДПС се опасяват от растящи митинги, третите просто се отхвърлят.

Август - септември, служебно държавно управление без парламент,, т е пропада фондът за възобновяване, еврото, енергоносителите и прочие

Октомври - новите депутати си търсят местата в залата, ориентират се в коридорите, избират комисии.

Ноември - още веднъж почват сложни сделки сред този път 8 партии. Задълбочават се рецесиите, ускоряват се митингите, които плашат евентуалните ръководещи.

Декември може би имаме държавно управление - качулка след доста дъждове.

Николай Слатински, специалист по интернационална и национална сигурност:

Как беше в миналото:

1. Коалиционният сътрудник в ръководството (ДПС) отдръпва поддръжката си за държавното управление и то става де факто държавно управление на малцинството.

2. Свален от поста е ръководителят на Народното събрание (Стефан Савов).

3. Започва унищожителна офанзива против държавното управление от новата необятна съпротива и президента за т нар. " македонска спекулация ".

4. Правителството е свалено.

5. Избрано е Беровото държавно управление.

Как е в този момент:

1. Коалиционният сътрудник в уравлението (ИТН) отдръпва поддръжката си за държавното управление и то става де факто държавно управление на малцинството.

2. Свален от поста е ръководителят на Народното събрание (Николай Минчев).

3. Започва унищожителна офанзива против държавното управление от новата необятна съпротива и президента за така наречен " македонска договорка ".

4. Правителството е свалено.

5....

Манол Пейков, издател, някогашен народен представител от " Демократична България ":

Да бъдем оптимисти. И да не забравяме думите на неподражаемия Кормак Маккарти:

" Човек в никакъв случай не знае от какъв по-лош шанс го е избавил неприятният му шанс. "

Демокрацията е маратон, а не спринт. Към средата на дистанцията неизбежно настава рецесия. Въпросът е да намерим сили да се надигнем. И да продължим нататък.

проф. Евгений Дайнов, политолог:

Мдааа... Тия страхливци въпреки всичко ни оповестиха война. Ще би трябвало издръжливост и непреклонност.

Никакви сделки. Челен конфликт.

Който мигне пръв.

Найо Тицин, публицист:

Голямата борба с мафията - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Възраждане, Има Такъв Народ занапред стартира!

Татяна Кристи, публицист:

Това държавно управление ба свалено от партии, чиито водачи де юре не са във властта! Борисов, Доган, Трифонов! Не знам за друга дължава, чиито партии са с парламентарно посланичество, само че техните партийни водачи не са нито в Народното събрание нито в изпълнителната власт и не носят лична отговорност пред гласоподавателите си и закона!

Това приказва само за мутренски модел на политика! " Лидери ", които стоят на назад във времето в дупките си и дърпат конците, дружно с тези, които ги държат за топките! Отвратителна картина! Жалко за децата на България, те не заслужават това!

доцент Иво Инджов, политически наблюдаващ:

Шах и мат - може би това си е помислил Борисов, който като се изключи че е футболист аматор, поназнайва нещо и от шаха, при рухването на държавното управление на Кирил Петков/тройната коалиция. Това стана допустимо, откакто Има Такъв Народ на Слави Трифонов комфортно разчисти терена за офанзивата на ГЕРБ, изтегляйки еднолично своите министри от държавното управление. Но незабавно след успеха на новата, най-малко към този момент, ситуативна коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ - предходна " на другия бряг ", и " Възраждане ", стартира нова партия шах с доста незнайни.

Сега ситуацията и за " Продължаваме промяната ", която е на ход, тъй като ще получи нов мандат от президента за сформиране на държавно управление, само че и за ГЕРБ, която ще е втора в процедурата с мандатите, е цугцванг (играчът няма потребен ход, а е задължен да играе ). Дори Петков да откри още няколко депутати от Има Такъв Народ, които в добавка към петимата до момента отцепници да изоставен потъващия транспортен съд на Слави, с цел да се закрепи обединението Политическа партия - Българска социалистическа партия - Демократична България, това ще е триумф ден до пладне. Такова държавно управление, на ръба на малцинството, мъчно ще издържи до локалните избори, каквито анонси се чуват, мъчно ще му е до края на годината даже. Защото предстоят най-малко няколко национално виновни решения - за РСМ, бюджета за 2023 година, вероятно за смяна на Закона за правосъдната власт за ускорение на правосъдната промяна и други, за чиято легитимност ще се изисква поддръжка, по-голяма от 121 гласа.

Същевременно към този момент отпадна разновидността програмно държавно управление на новата четворна коалиция, което изглеждаше една от двете други възможности за излаз от заплетената обстановка най-малко до през днешния ден. След като ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържаха каегорично така наречен френско предложение за разблокиране на разногласието ни с Македония и повдигане на българското несъгласие за договарянията й за участие в Европейски Съюз, мъчно е да си представим, че националистите на Костадин Костадинов и популистите на Трифонов ще поддържат даже експертен кабинет, подпиран от нови " национални предатели " за Македония. А и едва ли президентът Радев ще връчи третия, " компромисен " вандат на компрометираната Има Такъв Народ.

И по този начин - на хоризонта се задават следващите предварителни избори. Колкото по-рано се случат - толкоз по-добре, с цел да може България да стартира на чисто новата година. За да бъдат сполучливи те за страната и смяната да продължи, би трябвало да има мощно предизборна взаимоотношение, даже коалиция сред Политическа партия, Демократична България, " Ние идваме " на Хаджигетнов и Бабикян - какъв брой доста липсва в този момент в Народното събрание една достоверна протестна партия, която да форсира правосъдната и други промени! Най-вероятно либерално-демократичните сили тя ще би трябвало да се коалират още веднъж с Българска социалистическа партия на Нинова. Въпреки че не е реформирана, соцпартията до момента се оказва благонадежден съдружен сътрудник.
Хубавото е, че в случай че минем по-бързо в режим на предизборната акция, тя ще се организира в изискванията на нова протестна вълна. Която има всички шансове да съдества на силите на смяната, тъй като колкото и да е необичайно, си има добре прочут, ранен, само че непобеден зложелател - модела " Борисов - Пеевски - Гешев ".
Важна ще е и ролята на президента Радев. Той към този момент разочарова доста жители, показали интензивно против превзетата страна, включително в поддръжка на президентската институция и на него персонално през 2020 година Радев продължава да подлага на критика с мотив и без мотив държавното управление, зае блокираща позиция за повдигане на ветото против Македония и, сложи на равна нога " едните ", които желаят връщане на остарялото корупционно статукво, което търси реванш, с " другите ", които пазарували депутати, без да разполага с доказателства за последното.

В идващите месеци, когато най-вероятно ще му се наложи да сформира ново служебно павителство, той въпреки всичко ще има опция да потвърждава, че съвпаденията на рецензиите му към правитеството на смяната с позиците на ГЕРБ и Движение за права и свободи са въпрос на случайност.

Владо Руменов, художник:

Тази година българската политическа зима стартира на 22 юни.

И ще е дълга...

Емил А. Георгиев, юрист:

Коалиция " Газпром " се официализира. 123 гласа стигат за нов кабинет, за газ-мас и Таки-Маки.

Снимка: стоп кадър

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР